Следвайте Гласове в Китайският президент Си Дзинпин и руският президент Владимир

...
Следвайте Гласове в Китайският президент Си Дзинпин и руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин покани Си Дзинпин в Москва като израз на все по-близките руско-китайски отношения

Следвайте " Гласове " в 
Китайският президент Си Дзинпин и съветският президент Владимир Путин проведоха видео среща. Си Дзинпин уточни, че сега китайско-руското всестранно стратегическо партньорство е по-зряло и стабилно. През първите 11 месеца стокообменът сред двете страни е достигнал ново рекордно равнище. Сътрудничеството в региона на енергетиката е основа на двустранното съдействие. „ Трябва да продължим с досегашните добре работещи механизми за продан на отзиви, да насърчаваме прагматическото съдействие сред двете страни в региона на стопанската система, търговията, енергетиката, финансите, както и да насърчаваме построяването на инфраструктурни уреди за взаимна съгласуваност “, съобщи Си Дзинпин.

Той добави още, че Китай е подготвен да работи с Русия и всички прогресивни сили в света, които са срещу хегемонизма и силовата политика, с цел да се опълчват на унилатерализма и протекционизма и уверено да пазят суверенитета, сигурността, ползите за развиване на двете страни и на интернационалната правдивост. „ Двете страни би трябвало да координират дейностите си в интернационалните връзки за поддържане на престижа на Организация на обединените нации и статута на интернационалните правила “, сподели Си Дзинпин.
Путин на собствен ред уточни, че на фона на комплицираната интернационалната конюнктура руско-китайските връзки резервират наклонност за възходящо развиване. Стабилно напредва съдействието сред двете страни в региона на енергетиката, селското стопанство, превоза, инфраструктурата и други. Устойчивостта и стабилността на двустранните връзки укрепват, което служи за образец за връзки сред огромни страни през ХХІ век.
Ройтерс предава, че Владимир Путин е отправил покана към китайския си колега Си Цзинпин да направи държавно посещаване в Русия напролет на идната година.

Агенцията отбелязва, че такава аудиенция би била обществен израз на взаимност от страна на Китай на фона на буксуващата съветска военна акция в Украйна.
Във встъпителното си послание по време на видеоконференция с присъединяване на двамата водачи, излъчена по съветската държавна телевизия, Путин сподели: " Ние Ви чакаме, уважаеми господин Председател, скъпи приятелю, чакаме Ви идната пролет на държавно посещаване в Москва. " Тази аудиенция ще " покаже на света какъв брой близки са руско-китайските връзки ", акцентира той.
В своето ревю, което продължи към осем минути, Путин съобщи още, че връзките сред Китай и Русия получават все по-голяма значителност като стабилизиращ фактор. Той сложи като цел задълбочаването на военното съдействие сред двете страни.
От своя страна китайският президент изрази подготвеност да ускори стратегическото съдействие с Русия на фона на " сложното състояние " в света като цяло.
Отношенията сред Русия и Китай, които и двете страни дефинират като партньорство " без граници ", получиха голямо значение след началото на войната в Украйна на 24 февруари. Докато Западът наложи невиждани наказания на Русия поради нашествието й в прилежащата страна, Китай не осъди нейната военна акция, а вместо това акцентира какъв брой нужен е мирът, отбелязва Ройтерс.
Износът на съветски енергоносители за Китай се усили доста след началото на войната. Сега Русия е най-големият снабдител на нефт за Китай.
В същото време Пекин внимава да не дава на Москва директна материална поддръжка, с цел да не си навлече наказания от страна на Запада, показва Ройтерс.
На среща на високо ниво в Узбекистан през септември съветският президент призна основателността на безпокойствата на китайския си сътрудник във връзка със обстановката в Украйна.
Източници: Българска телеграфна агенция, 
 
 
 
 
 
30 Дек 2022830 Дек 202214930 Дек 20225730 Дек 202248330 Дек 2022116830 Дек 2022202КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022132224 Дек 2022264029 Дек 202265728 Дек 2022440
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР